keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Viisumin uusiminen Lombokissa


Miten hankkia viisumi viiden viikon Balin lomalle? 
Tässä oli meillekin hieman miettimistä aluksi. Saapuessamme Balille, pyörimme lentokentällä muutaman kerran ympäri, kun meitä juoksutettiin tiskiltä toiselle. Pieniä väärinkäsityksiä tai kielimuuria henkilökunnan kanssa, kun toinen väitti, ettemme tarvitse viisumia ja toisen mielestä sellainen tarvittiin. Jos aikoo lomailla maassa alle kuukauden, riittää, että ostaa viisumin suoraan lentokentältä tullessa. Yli kuukauden lomalle viisumi piti kuitenkin uusia ja sitähän ei voinut tehdä etukäteen, vaan vasta umpeutumisen lähettyvillä.

Meillä tuli viisumin uusimisen kanssa hoppu ja meni todella tiukoille että saimme passimme takaisin ennen kotiin lähtöä. Joten jos Balilla aikoo hengailla pidempään, kannattaa viipyä kauemmin kuin viisi viikkoa, ettei tule viisumin uusimisen kanssa kiire. 


Saimme Gili Airilla hoidettua homman sukelluskeskuksemme kautta. Keskuksen paikallinen työntekijä toimi ns. agenttina, joka hoiti passimme Lombokin maahanmuuttotoimistolle. Jos homman hoitaisi itse, saattaisi käyntikertoja toimistolla tulla useampia, joten säästimme rahaa ulkoistamalla homman. Olihan se toki hieman jännittävää luovuttaa passimme vieraan käsiin, mutta homma hoitui hienosti. Ainut ongelma tuli ajan kanssa, kun käsittely uhkasi venyä ja jouduimme hoputtamaan agenttiamme, jotta ehtisimme vielä kotilennollekin asti. Mutta lopulta pääsimme kuitenkin hakemaan passimme Lombokista ja siirtymään takaisin Balin saarelle.


Mukaan viisumimatkalle lähti nuori Divemaster-tutkintoa suorittava brittiläinen Singaporessa asuva Daisy-tyttö. Hänen oli myös uusittava viisuminsa, koska oleili saarella jo toista kuukautta. Siirryimme Airilta pienellä paatilla Lombokin satamaan, josta pienen hintaväittelyn jälkeen saimme kimppataksin, joka kuskasi meidät pääkaupunkiin maahanmuuttovirastolle. Ihaillen katselin kuinka Daisy näpytteli kännykkäänsä mutkaisella vuoristotiellä samalla, kun itse yritin keskittyä lähinnä siihen, etten voisi pahoin. Ensi reissulle on pakko muistaa ottaa matkapahoinvointilääkkeet mukaan, en näköjään ikinä totu mutkaisiin teihin tai heiluviin veneisiin.

Asiointi virastossa sujui melko jouhevasti ja kävimme vielä pyörähtämässä uudessa paikallisessa ostoskeskuksessakin ennenkuin taksi vei meidät eri satamiin. Daisy jatkoi takaisin Gili Airille ja me Balille. Varsinainen retkipäivä, kun aamulla aikaisin lähdimme Airilta kohti Lombokin pääkaupunkia, sieltä paatilla Balin satamaan ja sieltä illaksi taksilla Ubudiin, jossa aioimme viettää viimeiset kaksi yötä tuliaisostoksia tehden. Yllättävän helpolla selvisimme, päivän aikana ei kulunut yhtään kiukku-tikkaria. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti