lauantai 5. maaliskuuta 2016

Bali viidessä viikossa


Tervetuloa matkablogiini!


Olin juuri pitkällä lomalla mieheni kanssa Balilla ja siellä tuli mieleeni, että pitäisiköhän minun aloittaa oma matkustamiseen liittyyvä blogi. Olen jo muutaman vuoden pitänyt omaa blogia nimeltä Tuleentuijottaja, joka löytyy täältä. (Klik) Sen voisi varmaankin luokitella lifestyle-blogiksi, koska käsittelen siellä vähän kaikenlaisia asioita. Olen kova rönsyilemään aiheesta toiseen, joten mietinkin, että ehkä tämän matkustamisen voisi edes eristää oman blogin alle. Ei kaikki jaksa kaikesta kuitenkaan lukea. Joten nyt on minun matkavinkeistä kiinnostuneille oma sivustonsa. Siirrän varmaankin Tuleentuijottajan vanhempia reissujuttuja myös tänne, mutta toivottavasti tulevaisuudessa jaksan blogata reissuista reaaliajassa tai ainakin niiden lähituntumassa.



Reissukaverina minulla usein on aviomieheni, jota kutsun täällä blogissa Ihanaksi mieheksi, ihan vaan siksi, koska hän on. Mahtava tyyppi ja rento reissukaveri, jonka seurassa uskallan ja haluan mennä minne vain. Lyhyempiä ulkomaanreissuja ja kotimaan kartoitusta teen myös ystävieni ja sukulaisteni kanssa.



Viimeeksi olimme pidemmällä ulkomaanreissulla pari vuotta sitten Thaimaassa, joten nyt alkoivat kaukomaat polttelemaan ihan huolella. Thaimaassa olemme käyneet pari kertaa, joten nyt halusin jonnekin muualle. Kriteereinä oli lähinnä, että jonnekin kauas ja lämpimään pitkälle lomalle. Luin häämatkallamme kirjan Eat, pray, love, josta Bali jäi kummittelemaan jonnekin takaraivoon ja kun viime reissun lomakirjassa: Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi, päädyttiin lopulta Balille, oli johdatus jo aika varmaa. Balille oli päästävä.



Balia luonnehditaan usein maanpäälliseksi paratiisiksi, joten se kuulosti oikein lupaavalta lomakohteelta. Pidämme matkoista, joissa ei ole kiire-aikataulua ja tarkkoja suunnitelmia, joten etukäteen teimme vain jonkin verran googlettelua Balista ja sen mahdollisuuksista. Tai siis pidän suunnittelusta yli kaiken, mutta en halua selvittää liikaa lomakohteesta etukäteen, koska silloin sisäinen suunnittelijani ottaa yliotteen ja päädymme minuuttiaikatauluun sen perusteella, että KAIKKI on ihan pakko nähdä ja kokea. Joten mieluummin lähden hieman ummikkona kohteeseen ja vasta sitten saa aloittaa suunnittelun. Saimme jotain vinkkejä Gilin saarista ja Ubud oli pakko nähdä ihan jo pelkästään eat, pray, loven takia. Joten sillä tiedolla mentiin ja varattiin lennot marras-joulukuun vaihteessa. Lähtö olisi tammikuun 14.päivä ja hotelli varattiin kahdelle ensimmäiselle yölle. Siitä eteenpäin seuraavat viisi viikkoa sinne minne sydän ja mieli tahtoo.



Päivitän Balin reissua tänne pikkuhiljaa, joten jaksathan seurata. Tervetuloa mukaan! :)

Ai niin, blogin nimeä oli aika vaikea keksiä, koska kaikki hienot ja näppärät matkustamiseen liittyvät nimet olivat jo käytössä. Joten blogi on nyt nimetty uskollisen häämatkalta ostamani vihreän elefanttikassini mukaan. Nyt se kaipaisi jo hieman parsintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti