lauantai 5. maaliskuuta 2016

Legian beach, BaliLegian beach, Bali 15.-17.1.2016


Lensimme Balille kahden vaihdon lennolla. Ensiksi Frankfurtiin ja sieltä Hong Kongiin, jossa konetta vaihdettiin vielä kerran lentääksemme Balin lentokentälle Denpasariin. Suomesta Balille pääsee vähintään yhdellä vaihdolla. Yleisimmin konetta vaihdetaan Singaporessa. Matkustusaikamme oli noin 24 tuntia, joka alkoi tuntua jo Balin päässä. Jos haluaa hieman huokeamman taksikuljetuksen kentältä hotellille, kannattaa kävellä kentältä hieman kauemmas, jossa sijaitsevat tavalliset mittaritaksit. Olimme kuitenkin jo niin poikki matkustamisesta, että otimme kentän oman taksitolpan tarjoaman kyydin, jonka hinta on hieman kalliimpi, mutta siitä selvisi vähemmällä rinkkojen raahaamisella.


Bali on kooltaan suhteellisen pieni saari ja välimatkat ovat lyhyitä, mutta halusimme silti lentojen jälkeen yöpyä jossain lentokentän lähistöllä pari yötä ja suunnitella matkaa siitä eteenpäin. Olemme aiemmilla Thaimaan matkoilla tehneet samoin ja todenneet sen meille sopivaksi loman aloitukseksi. Olemme varanneet majoituksen vain kahdeksi ensimmäiseksi yöksi Bangkokista ja vasta sitten on katsottu, että mihin suuntaan etenemme. Toimiva ratkaisu ainakin pidemmille lomille.Löysin sopivan oloisen majoituksen Legian beachilta, joka on suositun Kuta beachin vieressä. Kuta onkin varsinainen bilemesta, jossa ei juhliminen lopu ikinä ja se onkin suosittu matkakohde varsinkin australialaisten nuorten keskuudessa. Majoituimme Kusnadi hotelliin, joka vastasi todella hyvin netistä löytämiäni arvosteluita ja kuvia. Todella siisti ja kaunis resortti, joka sijaitsi kävelymatkan päässä rannalta. Olemme aikaisemmilla matkoilla majoittuneet monesti halvoissa torakkabungaloweissa, mutta tällä reissulla majoitustaso oli hieman korkeampi. Toimin meidän perheen majoitusvastaavana ja etsin sopivia majoituksia booking.comin kautta, joka osoittautui todella toimivaksi oman mobiilisovelluksensa avulla. Aiemmilla reissuilla olemme monesti etsineet majoituksen vasta paikan päältä, mutta nyt kun vaatimustaso oli hieman korkeampi, näin parhaimmaksi vaihtoehdoksi tehdä varauksen ennen siirtymistä seuraavaan kohteeseen. Vaatimuslistalla olivat ilmastointi, siistit kylppärit, lämmin vesi, mielellään ulkouima-allas ja hinta-taso noin 20-40€/yö. 


Tällä lomalla kaikki majoitukset yhtä lukuunottamatta osuivat hyvin nappiin ja voin todellakin suositella näitä kaikkia, joista täällä blogissa puhun. Kusnadi hotel on rauhallinen hotelli, jossa on eritasoisia ja hintaluokkaisia huoneita, meillä taisi olla superior-huone. Todella siistillä majoituksella tarkoitan sellaista, joissa ei tule ensimmäisenä mieleen huolestua mahdollisista lutikoista tai torakoista, seinät eivät ole termiittien syömiä eikä kylppäri ole sellainen mihin ei haluaisi mennä ilman tossuja. Kylppärit näissä usein ovat hieman kulahtaneita, vaikka huone olisi muuten hyvää tasoa. Ehkä niissä 200€/yö mestoissa voi saada jo todella siistin kylppärinkin. Mutta tällä hintatasolla olin kyllä ihan tyytyväinen huoneiden ja kylppäreiden tasoon. 


Kusnadi hotellissa parasta oli kaunis puutarhamainen piha ja iso uima-allas, jossa tuli lilluttua parin päivän aikana niin, että Ihana mies ehti jo polttaa itsensä ensimmäisen kerran. Itse styroksin ruskeana blondina joudun aina suojautumaan vahvoilla aurinkorasvoilla, jotten pala karrelle, joten yritin alkuun välttää turhaa auringossa pyörimistä. Mutta veden äärellä aurinko tarttuu ihan erilailla ja palamista ei edes ehdi huomata. Tälle lomalle ostin Vichyn suihkutettavaa SPF30- rasvaa, joka toimi mukavasti, eikä ollut niin jankkia kuin aiemmin käyttämäni 50-vahvuinen rasva. Loman aikana tapahtuneet ihoni kärventymiset tapahtuivat aina kun unohdin laittaa rasvaa ja olin ulkona kauemmin kuin 15 min. Pitäisi aina muistaa se rasva.. Koska olimme Legianilla vain kaksi yötä, emme ehtineet kartoittaa aluetta kovin kattavasti. Mutta alueesta sai kuitenkin jonkinlaisen kuvan ja onneksi emme sinne pidemmäksi aikaa jääneet. Legian ja todennäköisesti myös Kutan alue muistuttivat lähinnä Thaimaan Pattayaa, jossa emme myöskään viihtyneet kahta yötä pidempään. Kaduilla oli vierivieressä samanlaisia rihkamakojuja, joista kauppiaat huutelevat ostamaan samoja rättejä. Illalla rannalla näkyi useita yökerhoja vilkkuvine valoineen. Päivällä kun itse nukuin jetlagia (aikaero Suomeen on 6 tuntia) ja loman aloitus urvahdusta ohi, Ihana mies kävi kävelemässä lähialueella. Hän kertoi, että seksin tarjoaminen oli täällä paljon tyrkympää ja röyhkeämpää kuin Pattayalla. Hierontapaikkojen tytöt kävivät oikein käsiksi kourien yksin käveleviä miehiä. Sitten kun niistä käveltiin yhdessä ohi, tarjolla oli vain hierontaa ilman häpi endinkiä.Suosittelisin Legianin ja Kutan aluetta varmaankin parikymppisille matkaajille, jotka etsivät hyviä bileitä, täydellistä rusketusta ja surffauksen opettelua tai sitten niille, ketkä kaipaavat helppoa lomaa mukavassa resortissa, josta ei tarvitse välttämättä poistua koko lomansa aikana, paitsi ehkä lähinpään hierontapaikkaan hakemaan se lomatyttöystävä.Kiitos Legian, tuskin enää kohtaamme. Seuraavaksi sitten jotain mielekkäämpää, joten suuntana Ubud.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti