maanantai 7. maaliskuuta 2016

Saapuminen Ubudiin

Ubud 17.-30.1.2016


Legianilta päädyimme lähtemään aluksi Ubudiin. Pyysimme hotellin respaa soittamaan meille mittaritaksin paikalle, joka saapuikin melko nopeasti. Balin lämpötilat huitelivat päivällä noin 30-33 asteen välillä, joten hiki valui jo valmiiksi, vaikka olimme vasta respassa asti. Onneksi autossa oli ilmastointi. Mittaritaksi on kätevä tapa liikkua Balilla, jolloin hinnat eivät pääse kohoamaan liikaa, koska ikävä kyllä täälläkin, kuten esimerkiksi Thaimaassa turisteja yritetään vedättää koko ajan. Tosin totesimme, että tälle taksi matkalle olisi kannattanut sopia kiinteä hinta, koska kuski eksyi pariin kertaan Ubudin päässä, koska varaamamme majoitus oli uusi resortti ja sitä ei meinannut löytyä. Matkat Balilla kestää melko kauan ja tähänkin reilun 30 kilometrin matkaan meni noin puoli toista tuntia tai siis hieman kauemmin, koska eksyimme. Majoituksemme sijaitsi Penestanan alueella, hieman keskusta-alueen ulkopuolella. Viimein kun löysimme sinne, päädyimme kahden paikallisen tytön skoottereiden kyytiin rinkkojemme kanssa. Saka village resort nimittäin sijaitsee pienen polun varrella riisipeltojen vieressä, jonne ei autolla pääse. Niinpä respan tytöt hakivat meidät isomman tien varresta mopoillansa. Saka village on avattu vasta viime joulukuussa ja löysinkin sen hyvällä säkällä booking.comin sivulta. 


Resortti oli reissumme hienoin, eikä ollut hinnalla pilattu tasoon nähden. Henkilökunta on yställinen, puutarha on todella kaunis (siitä piti huolta päivittäin pari puutarhuria), bungalowit upeita ja siistejä, uima-allasalue viihtyisä ja koska bungaloweja ei ollut kovin monta + yksi perhevilla, paikka oli rauhallinen. Aamiainen tarjoiltiin suoraan bungalowin terassille tai halutessaan uima-altaan vierelle ruokapöytään. Aamiainen oli aika vaatimaton, mutta aivan riittävä. Omaa ravintolaa resortilla ei ole, mutta vieressä sijaitsee nätti taideravintola ja muiden resorttien ravintoloita, jos pikkunälkä pääsee yllättämään niin ettei jaksa kauemmas lähteä.


Kylppäri oli siisti ja suihkussa ei ollut kattoa, vaan suihkusta pystyi katselemaan samalla pilviä tai tähtitaivasta. Jos pelkää ja inhoaa kovasti ötököitä tai liskoja niin kannattaa henkisesti varautua aasian maissa siihen, että niitä riittää joka paikassa. Itse inhoan lähinnä vain käärmeitä, joten kylppärissä silloin tällöin vilistävät gekot ja hämikset eivät häirinneet. Mutta kannattaa kuitenkin ostaa hyönteiskarkoitetta kaupasta, jos tarvitsee häätää ylimääräisiä kavereita majoituksista pois, varsinkin kun ei kaikista hämähäkeistä tiennyt ovatko ne vaarattomia. Eläinrakkaana ihmisenä ikävöin matkalla omia kotiin jääneitä lemmikkejämme, joten innostuin aina kaikista eläimistä, joita kohtasimme lomalla. Nämä ankat majailivat Saka villagen vieressä puron varrella. Kuvassa näkyy myös yksi monista koirista, joita Ubud oli pullollaan. Lempparini oli läheisen resortin oma pieni koiranpentu, Puki ja viereisen kaupan pikkukoira, jota nimitimme pikku-ketuksi. Alemman kuvan musta koira tuli terassillemme yhtenä päivänä viettämään aikaa.


Suosittelen Saka Village Resorttia oikein lämmöllä Ubudiin matkaaville. Huomasin, että nyt heille oli auennut jo omat kotisivutkin osoitteessa, sakavillageubud.com (Klik) Siellä näkyvät kuvat vastaavat täysin paikkaa, joten siellä viihtyy kyllä.

Siellä majoittuvan kannattaa tosin vuokrata oma skootteri, jotta liikkuminen Ubudissa olisi helpompaa, koska majoitus ei sijaitse ihan keskustan tuntumassa. Vuokrasimme skootterin resorttimme kautta ja sillä oli helppo liikkua, kunhan ensin tottui Balin hulluun vasemman puoleiseen liikenteeseen. Etuajo-oikeus tuntui olevan risteyksissä sillä kuka uskaltaa ensimmäisenä tunkea väliin. Skoottereiden kyydissä kuljetettiin uskomattoman kokoisia kuormia ja vaikka koko perhettä tai lemmikkikoiraa. Ja skoottereita Balilla oli PALJON.
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14757147/?claim=spjwtys9evs">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti