lauantai 2. huhtikuuta 2016

Monkey Forest ja Antonio Blanco- museo


Emme Ubudissa kauheasti harrastaneet turistikohteita, mutta kävimme kuitenkin tutustumassa Monkey Forestiin tai siis lähinnä sen parkkipaikkaan. Sisälle metsäpuistoon emme menneet, koska apinoihin sai tarpeeksi kontaktia jo puiston ulkopuolellakin. Nämä jaavanmakakit ovat niin tottuneita ihmisiin, että paikanpäällä varoitetaankin, ettei mitään irtotavaroita kannata ottaa mukaan puistoon, sillä kaikki aurinkolaseista eväisiin lähtevät apinoiden mukaan. 

Istuimme parkkialueen reunalla olevalle levähdyspenkille ja ei aikaakaan, kun jostain juoksi jo apina paikalle vaatien minun vesipulloa itselleen. Röyhkeän taitavasti tyyppi puraisi pullon pohjaan reiän, joten luovutusvoiton jälkeen päädyin juottamaaan kaveria. Muitakin apinoita parveili tottuneesti parkkialueen kulmilla kytäten sopivaa varastettavaa. Vaikka rakastankin eläimiä, olivat nämä röyhkeät makakit lievästi pelottavia. Vesipullonpölliäkin ehti puraista minua käteen, mutta onneksi ei mennyt iho rikki. Mutta haluaisin kyllä tietää mitä ne tekevät niille kaikille pöllityille sandaaleille ja aurinkolaseille.
Etsi kuvasta kolme apinaa.
Toinen kohde, jossa vierailimme Ubudissa oli Antonio Blancon taiteilijakotimuseo. Espanjalais-amerikkalainen taiteilija asettui Balille ja löysi täältä paikallisen vaimon itselleen. Monet hänen töistään kuvaavatkin alastomia balilaisia naisia (tällä tiedolla houkuttelin mieheni museoon). Hän rakennutti överin renessanssipalatsin itselleen (överi palatsi oli toinen huokutin miehelleni), joka valmistui samoihin aikoihin viime vuosituhannen vaihteessa, kun hän itse kuoli. Nykyään tätä Blancon taidetta esittelevää kotimuseota ylläpitää hänen poikansa, joka on myöskin taiteilija. 


Palatsin pihapiiri on yhtälailla tutustumisen arvoinen kuin itse palatsikin. Todella kauniissa puutarhassa on paljon kesyjä lintuja aina papukaijoista kanoihin.
Sisällä ei saanut kuvata, joten nappasin tämän kuvan netistä, samoin kuin esimerkkikuvan hänen töistään. 


Tykästyin Antonio Blancon taiteeseen, todella kauniita ja vaikuttavia teoksia. Maalausten eriskummalliset kehykset olivat myös osa teosta. Kannattaa googlettaa Antonio Blanco; lievästi perverssin näköinen kaveri. Ymmärrän, että alastomat naiset olivat mieluisa inspiraatio :)
Kotimuseo sijaitsee korkean mäen päällä. joten kannattaa kiivetä kattotasanteelle, sieltä avautuu hienot maisemat.
Jos taide, överit rakennukset ja kauniit puutarhat kiinnostavat, niin kannattaa vierailla Antonio Blancon museossa. Yllätti positiivisesti.
1 kommentti:

  1. En tiennytkään tuosta museosta, täytyy pitää mielessä seuraavaa Ubudin reissua varten sekin! Kauheeta, että ne apinat pureekin! Itse kävin apinametsässä melkein 10 vuotta sitten, eikä ne sillon kyllä ihan noin aggressiivisia olleet.

    VastaaPoista